Nakon završene takmičarske sezone u našem klubu, igrači Golf kluba Centar imali su priliku da se takmiče na Balkan Open 2017 turniru u Turskoj. Ovaj turnir, održan u novembru, igrao se na tri različita golf terena u Beleku, od kojih je jedan PGA teren. Zahvaljujući turističkoj agenciji Lily Tours i Antalya Golf Club-u, preko 40 igrača iz 6 zemalja imalo je priliku da svoju igru testira na profesionalnim golf terenima.

Na Balkan Open 2017 turniru igrao se stableford u dve kategorije- A kategorija ( HCP 0- 17.0) i B kategorija ( HCP 17.0- 33.0). Titulu najboljeg u A kategoriji poneo je Eric Grasser iz Srbije, dok se kao najbolji u B kategoriji pokazao Risto Lučić iz Crne Gore.

 

Održavanje ovog turnira za cilj je imalo okupljanje golfera iz bivše Jugoslavije i označava početak saradnje golf klubova sa ovih prostora sa golf klubovima iz Turske.

Na svečanoj dodeli nagrada, svim učesnicima obratio se profesionalni igrač Sinan Caglayan koji je naglasio da ovaj turnir ima ogroman potencijal. Osim toga, kako Sinan navodi, siguran je da će naredne godine ovaj turnir okupiti znatno veći broj igrača.

Ovim putem Golf klub Centar želi da izrazi zahvalnost organizatorima Lily Tours i Antalya Golf Club-u, kao i da čestita svim učesnicima a naročito pobednicima turnira Balkan Open 2017.