Prvi Pro Am Žabalj održao se 27. i 28. aprila pod organizacijom Golf kluba Centar. Ukupno 11 timova borilo se za najbolji plasman, takmičari su došli iz Turske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Prvi dan igre timovi su igrali zajedno u flajtu. Svaki tim činili su 1 Pro igrač i amateri iz tima. Prvog dana pro igrači su vodili svoje timove, amateri su imali priliku da sa svojim pro igračem naprave najbolji rezultat za tim.

Nakon završenog prvog dana kao najbolji tim izdvojio se tim na čelu sa Danilom Kraljević koji su činili Boris Damjanović, Jasna Damjanović i Dejan Džipković.

Dok je najbolji rezultat prvog dana od Pro igrača imao Ilija Đurđević sa 70 udaraca (-2), jedan više udarac Sebastian Aster, dva udarca više imao je Danilo Kraljević i tri udarca više imao je Andrej Kraljić.

     

      

Drugi dan takmičenja igralo se po rezultatima ostvarenim prvog dana, pa su tako drugog dana amateri igrali sa amaterima a Pro igrači sa Pro igračima.

Poslednji na startu i po rezultatima najbolji bili su Ilija Đurđević, Sebastijan Ajster, Danilo Kraljević i Andrej Kraljić. Napeto je bilo do same završnice, do 15 rupe izjednačen rezultat imali su Ilija Đurđević i Sebastijan Ajster ali je na poslednje tri rupe Sebastijan Ajster briljirao i došao do apsolutne pobede napravivši razliku od 5 udaraca u odnosu na Iliju Đurđevića.

Od amatera najbolji rezultat u bruto kategoriji napravio je Tibor Roklicer sa 58 bruto poena, posle njega bio je Titin Igor sa 50 bruto poena dok je jedan poen manje imao Mile Dragić koji je osvojio treće mesto u ovoj kategoriji.

Kod amatera u neto kategoriji prvo mesto osvojila je Milica Ošap sa osvojenih 86 neto poena, drugo mesto osvojio je Mario Perić sa 75 neto poena i treće mesto sa jednim poenom manje osvojio je Dejan Džipković.

Tim koji je ostvario najbolji rezultat dva dana takmičenja bio je tim na čelu sa Jurijem Čoh i amaterima Tiborom Roklicer i Draganom Milosavljević.

Nosioci nagrada su bili:

Amaterske nagrade bruto kategorija

Prvo mesto u bruto kategoriji osvojio je Tibor Roklicer sa 58 poena

Drugo mesto u bruto kategoriji osvojio je Igor Titin sa 50 poena

Treće mesto bruto kategoriji osvojio je Mile Dragić sa 49 poena

Amaterske nagrade neto kategorija

Prvo mesto u neto kategoriji osvojila je Milica Ošap sa 86 poena

Drugo mesto u neto kategoriji osvojio je Mario Perić sa 75 poena

Treće mesto u neto kategoriji osvojio je Dejan Džipković74 poena

Plasman amatera možete preuzeti ovde plasman

Profesionalni igrači su se rangirali:

Prvo mesto Sebastijan Ajster sa 140 udaraca

Drugo mesto Ilija Đurđević sa 145 udaraca

Treće i četvrto mesto delili su Danilo Kraljević i Jurij Čoh sa 146 udaraca

plasman profesionalnih igrača možete preuzeti ovde plasman 

U kategoriji timova, gde se računao najbolji bruto i najbolji neto rezultat umanjen za pro stroke, najbolji su bili:

Prvo mesto tim Jurija Čoha sa četiri udarca manje od drugoplasiranog tima i rezultatom -24

Drugo mesto tim Danila Kraljevića zajedno sa Borisom Damjanović, Jasnom Damjanović i Dejanom Džipković ostvarili su rezultat -28

Treće mesto tim Sebastiana Aster zajedno sa Mariom Perić, Draganom Baban i Davidom Wilson sa rezultatom -39

Ekipni plasman možete preuzeti ovde ekipni plasman

Veliku zahvalnost svim sponzorima i učesnicima ukazala je Milica Ošap, predsednica Golf kluba Centar na ceremoniji otvaranja na dan probne runde.

Sponzori turnira bili su Noyan Agencija za golf putovanja koji su za najbolji tim nagradili golf putovanjem 7 noćenja i igre u Titanic Resortu. Golf Land je nagradio najbolje amatere u bruto i neto kategorili Callawey štopovima. Nosioc druge nagrade u bruto kategoriji amatera osvojio Okley naočare od firme Jason.

Svi nosioci medalja dobili su i poklon paket Dogma Brewery. Corp, Antico, Mlekoprodukt, Vinarija Aleksadrović, Dogma Brawery, PanFruit i Diva su prijatelji turnira koji su se probrinuli da tri dana svi učesnici uživaju u izvrsnoj hrani i piću.

Fotografije sa turnira možete preuzeti ovde galerija

Tri dana dobre zabave i igre obeležile su prvi Pro Am turnir u Žablju, očekujmo vas i sledeće godine!!!